אינדקס דרושים קריירה
חיפוש עבודה
לימודים
Skip Navigation Links.
לימודים וקורסים
arrow blue מוסדות לימוד
arrow blue קורסים למנהלים
arrow blue קורסים מקצועיים
arrow blue קריירה לשרותך
arrow blue רפואה אלטרנטיבית
מאמרים
גיוס עובדים
זכויות עובדים
חיפוש עבודה
חשיבה חיובית
יומנו של מובטל
יזמות
כספים ופיננסים
מבחן גרפולוגי
מנהיגות
מקום עבודה
ניהול עובדים
עבודה בחו"ל
קורות חיים
קריירה
ראיונות עבודה
תורה פרנסה ויהדות
פרסום
   מבחן פסיכומטרי
לחץ להגדלה
אחד הקריטריונים החשובים והמכריעים היום להתקבל לאוניברסיטאות או המכללות בישראל (ובעולם) הוא מבחן פסיכומטרי. הציון במבחן זה הוא זה שיקבע לאילו מסלולים תוכלו להתקבל.

פורסם: 25/03/10 21:06

 

 

 

 

 

        

 

פסיכומטרי : מי בעד ?

 

אחד הקריטריונים החשובים והמכריעים היום להתקבל לאוניברסיטאות או המכללות בישראל (ובעולם) הוא מבחן פסיכומטרי. הציון במבחן זה הוא זה שיקבע לאילו מסלולים תוכלו להתקבל.

האם תוכלו להשתלב במסלולי הלימוד היוקרתיים, או תאלצו להסתפק במשהו פשוט יותר, והאם תוכלו לעשות זאת באוניברסיטה נחשבת או במכללה נחשבת קצת פחות..

הקריטריון השני הוא בחינת הבגרות, והשכלול בין ציוני הבגרות לבים פסיכומטרי הוא זה שיוצר את גורם ההערכה הסופי של הסטודנט על פיו מחליטים מוסדות הלימוד האם התלמיד הוא בעל פוטנציאל לסיים את המסלול אצלם או שיהיו לו קשיים בדרך – קשיים כאלה שלא יאפשרו לו לקבל את התואר. בישראל ובעולם,קיימות דעות רבות בעד או נגד מבחן פסיכומטרי ועל כך ניתן את הדעת בשורות הבאות, אבל עוד קודם, כמה מילים על פסיכומטרי.

פסיכומטרי – מה זה בכלל ?

בחינה פסיכומטרית בודקת כישורים מנטאליים וקוגניטיביים, חשיבה מספרית, מילולית ורמה של אנגלית. הבחינה היא אחידה לכל מוסדות הלימוד והיא מחולקת לחשיבה מילולית, מספרית ומבחן באנגלית. בכל תחום ציון נפרד הנע בין 50-150 נקודות. בסוף משקללים את הכל כשהמשקל של הבחינה המילולית והחלק הכמותי הוא כפול מחלק האנגלית. טווח הציונים הוא בין 200- 800.

המכללות עושות הנחות בציונים ולא דורשות 650 ומעלה על תחומים נחשבים. החיסרון הוא שכר הלימוד הגבוה במוסדות אלה.

מוסדות הלימוד מקבלים את ציוני הפסיכומטרי על ידי המרכז הארצי לבחינות בתוך שלושה- ארבעה שבועות, וכעבור חודש וחצי הציון יגיע אליכם בדואר.

פסיכומטרי : בעד ונגד

נגד - רבים, ביניהם חיילים משוחררים צעירים יותר ופחות, בוגרי בתי ספר תיכוניים, סטודנטים ומסיימי תואר מתנגדים ל- פסיכומטרי. טענתם היא כי בחינת הבגרות בהחלט מספקת ולא לחינם עמלו כדי להשיג בה ציונים טובים.

הטענה המרכזית היא כי ציון מבחן פסיכומטרי אינו יודע לנבא הצלחה. המצדדים בטענה זו אומרים כי הבחינה לא מודדת מנת משכל אלא מיומנויות מסוימות אותן אפשר לשפר באמצעות אימונים מוקדמים והראייה היא קורסי הפסיכומטרי. אפשר לראות שיפור בעשרות ולעיתים יותר ממאה נקודות אצל נבחנים בעם השנייה והשלישית ואצל כאלה שעברו קורס פסיכומטרי או מורה פרטי.

בנוסף, מבחן פסיכומטרי לא מודד את הכישורים שבאמת נחוצים להצלחה באקדמיה במו רצון, התמדה, כישורים חברתיים, יצירתיות, שלוות נפש, יכולות אנליטיות, עיבוד חומר עיוני וכישורים נוספים. כך, ייתכן מצב בו נבחן שהשיג ציון פחות גבוה בבחינה יגיע להישגים גבוהים יותר באקדמיה מנבחן מצטיין שאין לו מוטיבציה או אחד מהכישורים האחרים שציינו. כיון שהפסיכומטרי מתמקד בכישורים טכניים בעיקר והוא לא מודד רמות אינטליגנציה, מספיק בלימוד השיטה אותה מעבירים בתי הספר להכנה לפסיכומטרי ושינון שאלונים כמו תוכי, ואתם חזק בעניינים. לא בטוח שזה יעבוד באקדמיה.

בעד – הטוענים בעד מבחן פסיכומטרי מאמינים כי זו דרך טובה לנבא אחוזי הצלחה וכי מעל הכל הבחינה הוכיחה ומוכיחה את עצמה במוסדות הלימוד האקדמיים. הבחינה שוויונית ואחידה ואינה מושפעת ממשתנים חיצוניים ונותנת אפשרות לכולם להצליח. כך גם נמנעת הצפת יתר במוסדות האקדמיים ורק אלה שבאמת יש להם סיכוי להצליח נמצאים שם.

תומכי הבחינה הפסיכומטרית מוסיפים כי הכישורים הבאים לידי ביטוי במבחן הם כאלה הנבנים במהלך שנים רבות ולא במהלך קורס.כישורים אלה  הם אלה שיסייעו לסטודנט בעולם האקדמי.

בכל מקרה, אנו מאחלים הצלחה במבחן ה פסיכומטרי.

 

בהצלחה,

פורטל משתחררים

www.mishtahrerim.info

 

   תגובות  (0) הוספת תגובה
 

קריירה : : המומלצים : : תנאי שימוש : : אתרי דרושים : : צור קשר
© Copyright 2007. All Rights Reserved. מטפלת לימודים קידום אתרים מפת אתר Designed by scoopsites.net